Η πολιτική μιας δίκαιης οικονομίας δεδομένων

Δράσεις

Η πολιτική μιας δίκαιης οικονομίας δεδομένων

Μια ομιλία με τους: Μιχάλη Βαφόπουλο, Αλέξανδρο Μελίδη και Αλέξανδρο Νούσια
Πρόσκληση

Η πολιτική μιας δίκαιης οικονομίας δεδομένων

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους στην πρώτη εκδήλωση της Εύπολις την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, 6-9μμ, στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ψυχικού (Ολυμπιονικών 206-208), όπου με παλιούς και (ελπίζουμε!) νέους φίλους θα συζητήσουμε για την “Πολιτική μιας Δίκαιης Οικονομίας Δεδομένων”.

Την πρόσκληση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η ΕΕ εξέδωσε τη Στρατηγική για τα Δεδομένα (COM/2020/66)[1] (εφεξής: «Στρατηγική»). Η Στρατηγική βασίζεται στην παραδοχή ότι τα δεδομένα βρίσκονται στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μίας ενιαίας αγοράς δεδομένων, ικανής να τροφοδοτήσει τις τεχνολογίες και εφαρμογές που διατρέχουν οριζόντια την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πυλώνες της Στρατηγικής αποτελούν α) η δημιουργία θεματικών χώρων δεδομένων[2] β) η κοινοχρησία δεδομένων[3] καταρχήν εντός των θεματικών αυτών χώρων αλλά και μεταξύ διαφορετικών θεματικών χώρων γ) ο σεβασμός στις αξίες της ΕΕ με επίκεντρο τον άνθρωπο και δ) η ευρύτερη ανάγκη για μια δίκαιη οικονομία δεδομένων…
  • Εκδηλώσεις - Ομιλίες
  • 08/12/2022

Συνέντευξη του Αλέξανδρου Νούσια, συνεργάτη της Εύπολις, δικηγόρου LLM, Ειδικου Συνεργάτη στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ – Δημόκριτος σε θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης στις «Ψηφιακές Κυριακές» του Πρώτου τα συμπεράσματα για τη συζήτηση με θέμα «Η πολιτική μιας δίκαιης οικονομίας δεδομένων» που διοργανώθηκε από την Εύπολις.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση: